Zeynep Bodur Okyay, SIX Wayfinder Konferansına Konuşmacı Olarak Katıldı
Farklı sektörler ve ülkelerden 16 binden fazla katılımcıyı bir araya getiren, dünyanın önde gelen sosyal inovasyon ağı Social Innovation Exchange (SIX) Wayfinder, sosyal inovasyon platformu imece’nin yürütücülüğü, ATÖLYE ve S360’ın içerik ortaklığı, Brookings DOHA Center ve UNDP İstanbul Bölge Merkezi katkılarıyla Zorlu Holding ev sahipliğinde 14-15 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.
Türkiye’nin bir sosyal inovasyon merkezi olabilmesi, sadece ülkemizde değil bölgemizdeki temel toplumsal meselelerin çözümünde de yön gösterici rolü üstlenebilmesi açısından önemli bir toplantı olan SIX Wayfinder’da sosyal inovasyonun gelişmesinde önemli rol oynayan, sosyal, çevresel, kültürel ve ekonomik açıdan ‘daha iyi bir dünya’ hayal eden, tasarlayan, üreten, uygulayan ve yöneten 20’yi aşkın sosyal inovasyon lideri katıldı.
Toplantının ikinci gününde, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur “Kurumsal Sosyal İnovasyonu Yönetmek” başlıklı oturuma Okyay Zorlu Holding Yönetim Kuruslu Üyesi Emre Zorlu ile birlikte konuşmacı olarak katıldı. Okyay konuşmasında, anlamı olmayan hayatın zaman kaybı olduğunu belirterek, “İbrahim Bodur yerel değerleri küresel vizyonu ile bir araya getiren bir girişimciydi. Yaptığı her işte insanı merkeze aldı, sosyal fayda yaratmaya odaklandı. Kısa vadeli fayda yaratmak yerine, toplumsal fayda yaratmayı hedefledi. Ben de bu değerlerle büyüdüm. Kurumsal inovasyonun en önemli parçasının sosyal inovasyon olduğuna inanıyorum. İş stratejiniz ne olursa olsun, insana dokunmalısınız. Yoksa hiçbir yararı olmaz” dedi.
Okyay aynı zamanda, “Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı aracılığıyla eğitim, istihdam ve girişimcilik alanlarında pozitif sosyal değişim amaçlı projeler gerçekleştiriyoruz. Geçen sene Ashoka ile sosyal girişimcilik programı başlattık. Tabii ki, değişim yaratmak için içerden başlamak gerektiğini biliyoruz. Dolayısıyla, şirket içinde sosyal inovasyon konusunda farkındalık yaratıyoruz, sosyal inovasyonun iş modeline entegre edilmesini hedefliyoruz. İnsanların anlam yarattıkları bir işte çalışmak istediklerini, ancak bu şekilde inovatif olacaklarını biliyoruz; çünkü anlamsız bir hayat, bir zaman kaybıdır” ifadelerini sözlerine ekledi.