Kale Grubu'nun Desteğiyle Yeni Nesil Sanatçılar Troya'yı Yeniden Yorumluyor
Temelleri 61 yıl önce Çanakkale'de atılan köklü bir sanayi grubu olarak tarihini ve değerlerini her zaman öncelikli tutan Kale Grubu, 2018 Troya Yılı vesilesiyle geliştirdiği ve katkıda bulunduğu projelerle Çanakkale'nin kültürel ve tarihi mirasına sahip çıkmaya devam ediyor.
Kale Grubu bu kapsamda, tüm dünyanın üzerinde en çok konuştuğu antik kent Troya'nın yeni nesil sanatçılar tarafından yorumlanmasına destek oluyor. Etnik Popüler Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği (EPOS 7) ve yeni nesil sanatçı platformu BASE işbirliğinde, Kale Grubu'nun destekleriyle düzenlenen 'Düşler Ülkesi: Troya' sergisi 27 Temmuz'da Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'na bağlı Piri Reis Müzesi'nde kapılarını açtı. 27 Ağustos'a kadar Piri Reis Müzesi'nde ziyarete açık olan 'Düşler Ülkesi: Troya' sergisi Çanakkale'den sonra 19 Eylül - 19 Ekim tarihleri arasında İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne bağlı Darphane-i Amire'de İstanbullu sanatseverlerle bir araya gelecek. 8 ilde 10 farklı üniversiteden 29 genç sanatçının katılımıyla, Derya Yücel'in küratörlüğünde gerçekleşen sergi, baskı, cam, enstalasyon, fotoğraf, grafik tasarım, resim, seramik, video gibi farklı mecralarda yapıtları buluşturuyor.
Troya Antik kentinin UNESCO Dünya Kültür Miras listesine kabulünün 20. yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca ilan edilen 2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Düşler Ülkesi: Troya' sergisi Kale Grubu'nun yanı sıra, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşiyor.
'Düşler Ülkesi Troya' ile 360°sergi deneyimi Kale Grubu, sergi deneyimini herkes için kalıcı ve zamansız kılmak adına 'Düşler Ülkesi Troya' sergisi için web sitesi hazırladı. Düşler Ülkesi Troya sergisi www.duslerulkesitroya.com isimli web adresinden 360° gezilebiliyor. Sergiyle ilgili etkinliklere, yazılı ve görsel materyale de web sitesinden erişim sağlanabiliyor.