Kaleseramik’in ‘Nefes Alan Karolar’ Projesine ‘Geleceğe Yatırım’ Ödülü

Kaleseramik, ‘Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri’nde; doğa dostu ‘Nefes Alan Karolar’ projesiyle, Çevre Alanında üçüncülük ödülünü kazandı. 

41. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da düzenlenen törende, Kaleseramik, yenilikçi ve sürdürülebilir projelerin bağımsız jüri tarafından değerlendirdiği ‘Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Projeleri 2017’de, ‘Nefes Alan Karolar’ projesiyle üçüncüğe layık görüldü. 

Geleceğe Yatırım Projeleri’nde Çevre Alanında dereceye giren Kaleseramik’in ödülü, Türkiye İMSAD Başkan Yardımcısı Nuri Bulut tarafından, Kaleseramik Ar-Ge Merkezi Laboratuvarlar Müdürü Yıldız Yıldırım ve Kaleseramik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Pelin Özgen Piker’e takdim edildi. 

Kaleseramik’in, seramik kaplama malzemelerinin iç mekanlarda nem miktarını ayarlamak üzere geliştirdiği ve jeopolimer teknolojisi ile üretilen ürün, nem oranı yaklaşık %70’in üzerine çıktığında havadaki nemi tutuyor. Havadaki nem oranı %40’ın altına düştüğünde ise tuttuğu nemi ortama geri veriyor. Yenilikçi ürün, bu şekilde ortam nemini insan sağlığı için ideal değer olan %40 ile %70 arasında tutuyor. 

Nefes Alan Karolar, kuru ya da nemli havanın neden olduğu hastalıkların azaltılmasına yardımcı olarak konforlu bir ortam sağlıyor. Örneğin nemli ortamlarda bakteri üremesini önleyerek kronik astım vakaları gibi sağlık sorunlarına çözüm getirilmesine katkıda bulunuyor. 

Nemin, yapı malzemelerinde gerçekleştirdiği tahribatı da engellen Nefes Alan Karolar; aynı zamanda, yoğun enerji tüketen seramik üretiminde minimum su ve enerji tüketimi ile üretim yapılabilmesini sağlıyor. Yaklaşık %70 oranında daha az enerji ile üretim yapılması anlamına gelen bu üretim yöntemi ile kaynakların verimliliğine de etki ediliyor.