Kale Grubu’ndan Balıkesir’e Kalekim Yatırımı

Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşlarından Kale Grubu, 61. kuruluş yıl dönümü programları kapsamında, yüzde 50’nin üzerindeki pazar payıyla yapı kimyasalları sektöründeki lider şirketi Kalekim’in Balıkesir fabrikasının açılışını yaptı.

Kalekim'in yeni fabrikası, İzmir ve İstanbul aksında kalan ve yakın zamanda pek çok ulaşım yatırımıyla birbirine entegre olacak "altın çember" denilen bölgenin kalbinde yer alan Balıkesir’de bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

Türkiye’de 45 yıllık geçmişiyle bulunduğu coğrafyada zirveye çıkmayı başarmış bir Türk şirketi olan Kalekim’in 35 milyon lira yatırımla kurduğu 7. fabrikası, toplam 100 milyon lira ciro hedefiyle üretim yapacak.

İstanbul, Isparta, Mersin, Yozgat, Erzurum ve Mardin olmak üzere 6 ilde yer alan fabrikalarına Balıkesir’i de katan Kalekim, 7 ilde 7 coğrafi bölgeye hizmet verecek.

Kalekim’in faaliyet gösterdiği tüm iş kollarında üretim yapabilecek kapasitesiyle, 51 bin metrekare saha, 25 bin metrekare kapalı alan büyüklüğüne sahip fabrikada, her türlü yapı kimyasallarını kapsayan seramik yapıştırıcıları, derz dolguları, su ve ısı yalıtım malzemeleri, iç ve dış cephe boyaları, dekoratif boya ve sıvaları en yeni teknolojiyle üretilecek.

Kale Grubu, bu yatırımla eş zamanlı olarak bütün boya ürünlerini Bi’Boya markası altında toplayıp pek çok yenilik getiren dijital uygulamalarını da hayata geçirecek.