Kale Grubu 61 Yaşında

Sanayinin Anadolu’ya yayılmasının öncülerinden olan Kale Grubu, her yıl kesintisiz sürdürdüğü Kuruluş Yıldönümü ve geleneksel Seramik Bayramı’nı 61. kez kutladı. Kale Grubu’nun 1957 yılında temellerinin atıldığı Çanakkale’nin Çan ilçesindeki Kaleseramik fabrikalarında yapılan kutlama törenlerine yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda davetli, iş ortağı, bayi, çalışan ve misafir katıldı.

Her yıl 27 Temmuz’u Anadolu’da sanayileşmenin bayramı olarak kutlayan Kale Grubu, 61. Kuruluş Yıldönümü ve Seramik Bayramı programına 26 Temmuz’da Balıkesir’de başladı. Her sene bir temel atma ya da bir tesis açma geleneğini sürdüren Kale Grubu, bu sene yapacağı iki açılıştan ilkini, 35 milyon lira yatırımla hayata geçen Balıkesir Kalekim fabrikasının açılışını yaparak gerçekleştirdi. Kalekim’in faaliyet gösterdiği tüm iş kollarında üretim yapabilecek kapasitedeki fabrika ile Kale Grubu Bi’boya markasıyla boya sektöründe de büyümenin startını verdi. 25.000 metrekarelik fabrikada 100 kişiye istihdam sağlanacak.

Aynı gün Çan’da devam eden kutlamalarda, bir Seramik Bayramı klasiği olan sünnet töreni ve mevlit okunması gerçekleşti. 130 minik sünnet edilerek, bugüne kadar Seramik Bayramları kapsamında sünnetleri gerçekleştirilen çocuk sayısı 15 bin 500’e ulaşmış oldu.

27 Temmuz Cuma günü düzenlenen 61. Yıl Seramik Bayramı Resmi Töreni’nden sonra, programlar kapsamında Sodyum Silikat Üretim Tesisi’nin açılışı yapıldı. Kale Grubu bu tesisle, seramiğin de aralarında bulunduğu birçok sınai ürünün önemli hammaddelerinden biri olan sodyum silikatı Kale Maden şirketinin proses atıklarından sağlanan silis kumu ile üretecek. Aynı tesis, ülkemizde üretimi olmayan ancak kullanım alanları geniş olan kalsiyum silikat, magnezyum silikat ve alüminyum silikat üretimini de gerçekleştirecek. Kale Grubu yılda 15 bin ton sodyum silikat üretme kapasitesine sahip bu tesisle, çevreye ve insana duyarlı ürünler üretme hassasiyetini ürünlerinin girdilerine de taşıyor.

Açılışın ardından toplu fotoğraf çekimi ile süren etkinliklerde, spor müsabakaları gerçekleşti ve derece alanlara ödülleri verildi. Aynı günün akşamı fabrika yerleşkesinde Kale Ailesi çalışanlarına Kıdem ödüllerinin verilmesi için tören düzenlendi. Kale Grubu’na 5 yıl ila 60 yıl arasında hizmet etmiş çalışanlar ve bayiler kıdem ödüllerini alırken bu sene, Kale Grubu’na 25 yıl ve üstü emek veren 35 kişiye plaket verildi.