Kale Çanakkale Bisiklet Festivali’nde 5 Bin Sporcu Pedal Çevirdi

Türkiye’nin en yüksek katılımlı bisiklet festivali olan Kale Çanakkale Bisiklet Festivali 24-25 Mart tarihlerinde düzenlendi. 5 bin bisikletli Troya Yılı’nda 122 kilometrelik parkurda 113 tarihi ve turistik noktadan geçerek turu tamamladı.

Kale Grubu’nun isim sponsorluğu ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ana sponsorluğunda GTP Turizm A.Ş. organizasyonuyla hayata geçen festivalde, 81 ilden bisiklet kulüpleri, 150’si Bulgaristan’dan olmak üzere aralarında Yunanistan ile İngiltere’den de gelen 200’ü aşkın yabancı misafir, öğrenciler ve emeklilerin de yer aldığı 5 bin bisikletli, tarihin izinde sürerek renkli görüntüler oluşturdu.

23 Mart’ta bisiklet festivali fuar ve kayıt etkinliği ile başlayan festivalin ikinci günü olan 24 Mart’ta “Troya” etabı ile Çanakkale genelindeki ortaokul ve liselerin katıldığı “Okullarımızla Sürüyoruz” etabı düzenlendi.

Troy Park AVM’nin önünde yapılan açılışa CHP Milletvekili Bülent Öz, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz,  İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Çanakkale Belediyesi Meclis Üyeleri, Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Grup Başkanı Osman Okyay ile Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Bölüm Başkanı Rana Birden Çorbacıoğlu katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı, Kale Grubu’nun bisiklete verdiği önemi, geçmişte genç bir mühendis olarak Kale Grubu’nda çalışan, sonradan TOBB Başkanı ve Sanayi Bakanı olan Ali Coşkun’a makam aracı olarak o dönemki adıyla bir ‘velesbit’ tahsis edildiğini anlattı. Kale Çanakkale Bisiklet Festivali’nin, dünyada iki kıta üzerinde ve böylesine zengin bir mirasın izinde sürülen en önemli etkinlik olduğuna vurgu yapan Okyay, organizasyonun önümüzdeki yıllarda yurtdışından gerçekleşecek büyük katılımlarla daha da büyüyeceğine vurgu yaptı.

24 Mart Cumartesi, Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 20. Yılı olan 2018’in ülkemizde Troya Yılı ilan edilmesi münasebetiyle Troya etabı gerçekleştirildi. 25 Mart Pazar günü ise 5 bin bisikletli Eceabat’tan start alarak Şehitler Abidesi’ne, oradan da Namazgâh Tabyası’na devam eden Şehitlere Saygı etabından pedal çevirdi.