Elif Uras’ın İlk Monografisi ile Mekâna Özgü Yerleştirmesi Kaynak Sanatseverlerle Buluşuyor

Galerist öncülüğünde ve Kale Grubu desteğiyle, sanatçı Elif Uras’ın farklı coğrafyaların kültürel izlerinden beslenerek hayata geçirdiği mekâna özgü yerleştirmesi Kaynak ile sanatçının son yıllardaki üretimini belgeleyecek kapsamlı monografisi, Kale Grubu desteğiyle, Galata Rum Okulu’nun altındaki tarihi mekânda izleyicilerle buluşuyor. 

Çeşitli tarihsel ve kültürel referanslardan beslenen Elif Uras, 24 Kasım-30 Aralık 2018 tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak mekâna özgü yerleştirmesinde, ortak miras, kültürel melezlik, üretkenlik, gelenek ve emek gibi kavramları sorguluyor. Çalışmalarını New York ve İstanbul’da sürdüren sanatçının 2016 yılında Galerist’te gerçekleşen son kişisel sergisi Hayal Meyal’den bu yana İstanbul’da ilk kez izlenebilecek yeni işleriyle, Galata Rum Okulu’nun altında uzun zamandır kamuyla buluşmayı bekleyen tarihi bir mekânın dönüşmesine de vesile oluyor.

Kale Grubu’nun 2018 yılı için tasarladığı seramik sanatını destekleme projesi kapsamında, Elif Uras’ın ilk monografisi de hayata geçiriliyor. Editörlüğünü L. İpek Ulusoy Akgül’ün üstlendiği ve Ahu Antmen, Kathy Battista, Amy Smith-Stewart ve Merve Ünsal gibi uluslararası üne sahip yazarların makalelerini içeren kitapta, sanatçının pratiğinin feminist temelleri, seramik çalışmalarında geleneksel tekniklerin kullanımı, özgün desen ve resimleriyle seramik işleri arasındaki ilişki değerlendiriliyor. Editörün sanatçıyla yakın zamanda gerçekleştirdiği söyleşinin de yer alacağı monografi ile Uras’ın son dönem sanatsal üretimi belgeleniyor. Galerist Yayınevi tarafından Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanacak kitabın dağıtımı, Türkiye’yle beraber, Amerika, Avrupa, Asya ve dünyanın farklı noktalarında yapılacak.