DEİK’te Yeni Yönetim Belirlendi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 33. Seçimli Genel Kurulu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla 11 Ocak 2020 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti. 

1985 yılında kurulan, Türk özel sektörünün dış ticaret, uluslararası yatırımlar, hizmetler, müteahhitlik ve lojistik başta olmak üzere, dış ekonomik ilişkilerini yürütme; yurt içi ve yurt dışında yatırım imkânlarını araştırma; Türkiye'nin ihracatını artırmaya katkı sağlama ve benzeri iş geliştirme çalışmalarını koordine etmekle görevlendirilen DEİK’in iş konseylerinin yönetiminde Kale Grubu’ndan 10 isim yer alıyor. 

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilirken, Türkiye-İtalya İş Konseyi Başkanlığı ve Avrupa İş Konseyleri Koordinatör Başkanlığı görevlerine 2020-2022 döneminde de devam edecek. Türkiye-İngiltere İş Konseyi Başkanlığına seçilen Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay, Türkiye-Kanada İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği ve Türkiye-Amerika İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerini de üstleniyor. 

Kale Grubu Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ender Arslan Yurt Dışı Yatırımlar İş Konseyinde, Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Bölüm Başkanı Rana Birden Çorbacıoğlu Türkiye-Almanya İş Konseyinde, Kale Havacılık Genel Müdürü Latif Cengiz Türkiye-Fransa İş Konseyinde, Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu Türkiye-Kenya İş Konseyinde, Kale Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Hasan Gülgönül Türkiye-Brezilya İş Konseyinde, Kalekim Bölge Satış Müdürü Nurhan Kozal Türkiye-Irak İş Konseyinde, Kalekim İhracat Müdürü Serhat Oras Türkiye-Cezayir İş Konseyinde Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev aldı.